Rosedale Blues Band

141122RosedaleBluesband_30

Met een gevarieerd repertoire en veel dynamiek is de Rosedale Blues Band na vijfentwintig jaar nog steeds helemaal bij de tijd. Voortdurende vernieuwing van de playlist houdt de muzikanten scherp en de muziek interessant om met veel plezier naar te luisteren.

Voor de karakteristieke sound van de groep tekent vooral Rob Rosendaal’s virtuositeit op zijn blues harp en zijn gepassioneerde zangpartijen. Hij wordt daarbij ritmisch gefraseerd en ondersteund door de scheurende141122RosedaleBluesband_35 solopartijen van gitarist Cor Schepens.  Het strak en basic gedrumde ritme en de harmonie van de harp, de bas, de zang en de piano ondersteunen de vocals op meeslepende wijze en maken de blues voor de liefhebber tot een feest. Pim de Ruigh op drums en Pieter van  Baardwijk op bas worden geflankeerd door Henk van IJzendoorn op piano en jazzorgel.

De vijf hebben allemaal hun muzikale roots in de jaren zestig met de inspiratie van grootheden als Sonny Boy Williamson en John Mayall. Het repertoire is voornamelijk samengesteld uit authentieke basiselementen van de Rythm & Blues.

Deze gewezen collega’s uit de autoindustrie sloten 25 jaar geleden een muzikale blues-broederschap, die nog steeds stevig stand houdt en publiek en muzikanten blijft inspireren.
141122RosedaleBluesband_22

Advertenties