Rosedale Blues Band

141122RosedaleBluesband_30

Met een gevarieerd repertoire en veel dynamiek is de Rosedale Blues Band  nog steeds helemaal bij de tijd. Voortdurende vernieuwing van de playlist houdt de muzikanten scherp en de muziek interessant om met veel plezier naar te luisteren.

De karakteristieke sound van de groep schept  Rob Rosendaal met zijn virtuoos scheurende blues harp en gepassioneerde zangpartijen. Hij wordt daarbij ritmisch gefraseerd en ondersteund door de scheurende141122RosedaleBluesband_35 solopartijen van gitarist Cor Schepens.  Het strak en basic gedrumde ritme en de harmonie van de harp, de bas, de zang en de piano, afgewisseld met orgel ondersteunen de vocals op meeslepende wijze en maken de blues voor de liefhebber tot een feest. Pim de Ruigh op drums en Pieter van  Baardwijk op bas worden geflankeerd door Henk van IJzendoorn op piano en jazz-orgel.

De vijf hebben hun muzikale roots in de jaren zestig met de inspiratie van grootheden als Sonny Boy Williamson en John Mayall. Het repertoire is samengesteld uit authentieke basiselementen van de Rhythm & Blues.

Deze gewezen collega’s uit de autoindustrie vormden nu bijna dertig jaar geleden een muzikale blues-broederschap, die nog altijd stevig standhoudt dankzij hun inspirerende muzikale creativiteit.
141122RosedaleBluesband_22