Rob Rosendaal, zang, bluesharp

image
Rob Rosendaal

Rob Rosendaal (1947)

Rob is de frontman van de Rosedale Blues Band. Hij start zijn muzikale loopbaan op zijn zestiende met de Nijmeegse formatie BQ (Blues Quintet) als harmonicaspeler. Tijdens zijn studietijd figureert hij in folk- en bluesgroepen H.St.John & the Folkmachine (Venlo) en -nog steeds- in The Washboard String Band (Eindhoven).

In 1981, terug in Nijmegen vormt hij met nog vier andere blues-enthousiasten de Blues Kids waar zijn bluesharmonicaspel zich verder ontwikkelt. Zijn virtuoze bluesharp-spel wordt al snel opgemerkt: hij wordt vaak gevraagd als gastspeler in andere bands.

Rob is vaak ingezet als studiomuzikant om zijn karakteristieke bluestracks in te spelen bij diverse plaatopnames. Ook wordt hij regelmatig uitgenodigd om bekende blues-coryfeeën te begeleiden zoals RL Burnside, Henry Grey (pianist van Howlin Wolf) en Louisiana Red.

In 1990 start Rob met 4 Nedcar-collega’s de Rosedale Blues Band waarbij hij zich voornamelijk toelegt op de zang. In afwisseling met zijn karakteristieke bluesharp-spel is hij daarmee voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor de unieke en eigen sound van de band.

Rosedale BluesBand logo 08JAN16_HvIJ